Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ове природне намирнице ИЗБЕЉУЈУ ЗУБЕ: Ваши зуби могу заблистати и код куће

Ако желите беље зубе, а такође желите да избегнете јаке, агресивне хемикалије, на располагању су вам многе друге опције које су природне и безбедне

1721130689_shutterstock_2272575975.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Постоји много производа које можете да изабете када је у питању избељивање зуба. Међутим, вец́ина њих садржи хемикалије које би могле да вас забрину.

Ово су намирнице које имате код куће а учиниће ваше зубе блиставима

Јагоде

Избељивање зуба мешавином јагода и соде бикарбоне природни начин који су популаризовале познате личности.

Заговорници ове методе тврде да ц́е јабучна киселина која се налази у јагодама уклонити промену боје на зубима, док ц́е сода бикарбона уклонити мрље.

Иако јагоде могу да помгону као пилинг и учине зубе белијим, мало је вероватно да ц́е утицати на мрље. Студија из 2015. је открила да мешавина јагоде и соде бикарбоне производи веома малу промену боје на зубима.

Ако одлучите да испробате ову методу, ограничите њену употребу на неколико пута недељно. Прекомерна примена може да оштети глеђ.

Како се користе?

Згњечите свежу јагоду, помешајте је са мало соде бикарбоне и прстима или четкицом нанесите смесу на зубе. Оставите да делује 5-10 минута и исперите.

Ананас

Неки тврде да ананас може да избели зубе.

Једна студија је открила да гел направљен са бромелаином, ензимом који се налази у ананасу, може да помогнеи у уклањању мрља на зубима у поређењу са контролном групом.

Међутим, нема доказа да конзумирање ананаса производи исти ефекат.

Кокосово уље

Кокосово уље је популаран избор јер има пријатан укус и нуди многе здравствене предности. Такође је богато лауринском киселином, која је позната по својој способности да смањи упалу и елимише бактерије.

Неколико студија је показало да свакодневно испирање усне дупље овим уљем смањује бактерије у устима, заједно са плаком и упалом десни.

Ниједна научна студија није доказала да испирање усне дупље уљем избељује зубе. Међутим, то је безбедна пракса и вреди покушати. Многи људи тврде да су им зуби бељи и сјајнији након редовног коришћења уља.

Како се користи?

Кашику кокосовог уља у течном стању мућкајте у устима 5-10 минута и обавезно након тога испљуните уље.

За разлику од многих других метода избељивања зуба, испирање усне дупље кокосовим уљем не излаже ваше зубе киселини или другим састојцима који нагризају глеђ. То значи да га можете користити свакодневно.

Сода бикарбона

Сода бикарбона има природна својства избељивања, због чега је популаран састојак комерцијалних паста за зубе.

То је благи абразив који може да помогне у уклањању површинских мрља на зубима. Поред тога, сода ствара алкално окружење у вашим устима, што спречава раст бактерија.

Ово није средство који ц́е вам избелити зубе преко ноц́и, али би требало да приметите разлику у изгледу зуба током времена.

Наука још није доказала да ц́е четкање зуба обичном содом бикарбоном избелити ваше зубе, али неколико студија показује да паста за зубе која садржи соду бикарбону може да побољша здравље зуба и може да има ефекат избељивања.

Једно истраживање је показало да су пасте за зубе које садрже соду бикарбону биле знатно ефикасније у смањењу плака, упале десни и крварења у односу на обичне пасте без соде.

Како се користи?

Помешајте кашичицу соде бикарбоне са мало воде и оперите зубе пастом. Ово можете да чините неколико пута недељно.

 

Чишћење концем

Иако неке промене боје зуба природно долазе са годинама, то је углавном резултат накупљања плака.

Редовно прање зуба и чишц́ење концем може да помогне да ваши зуби остану бели смањујуц́и бактерије у устима и спречавајуц́и накупљање плака. Паста за зубе нежно брише мрље на зубима, а конац уклања бактерије које доводе до плака.

Курир

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas