Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО ИСПЕЋИ ПРАСЕТИНУ У РЕРНИ? Рецепт за хрскаво и сочно новогодишње печење

Уз овај једноставан рецепт, ваше новогодишње прасеће печење биће савршено сочно и хрскаво, баш као из печењаре!

1734774029_ce99f0959ca9f3fbc6099260f5bc08ced0822a20.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Нова година је време када се породице окупљају, домови сјаје у празничном духу, а трпезе обилују омиљеним специјалитетима.

Међу њима, прасеће печење заузима посебно место, али многи сматрају да је изазовно постићи сочност и хрскавост као у печењарама. Уз овај једноставан рецепт, то више неће бити проблем - уживаћете у печењу које ће одушевити све госте.

Састојци:
комад прасећег меса по избору (бут, плећка) од 3-5 кг
45-75 г соли (на 1 кг меса иде 15 г соли)
1 конзерва пива
вода
две дрвене летвице

Припрема:
1. Оперите месо са свих страна, а затим га осушите кухињским убрусом. Посолите месо равномерно са потребном количином соли и оставите га у фрижидеру најмање пет сати да се из меса уклони вишак течности.

2. На велики плех поставите две дрвене летвице, а преко њих положите месо тако да не додирује дно плеха. Сипајте два прста воде у плех и ставите га у рерну претходно загрејану на 100 степени.

Oglas

3. Пеците месо на истој температури, у зависности од величине, пет до седам сати. Након тога, извадите плех из рерне, повећајте температуру на 250 степени и прелијте месо са 50 мл пива.

4. Вратите месо у рерну и на сваких 15 минута га преливајте са истом количином пива. Пеците укупно 45 минута док корица не постане савршено хрскава.

5. Печење оставите да се мало охлади, а затим га исеците на комаде жељене величине.

Овако припремљено прасеће печење биће главни хит новогодишње вечери, уз незаобилазну руску салату и друге празничне специјалитете.

Пријатно!

Oglas

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas