Beli luk i med isprobajte na ovaj način, uz jedinstven recept.
I med i luk imaju odlične lekovite efekte, ali ukus luka nije svima baš po volji. Ako napravite fermentisani beli luk, dobijate odlčan prirodan lek za borbu protiv virusa, prehlade i gripa. Uz pomoć njega ćete, takođe, ojačati i imunitet!
Najteži posao, koji nam svima teško pada, je čišćenje belog luka, a potrebna vam je količina kojom ćete moći da napunite teglu otprilike oko jedne polovine ili tri četvrtine.
Pročitajte još: Probajte ih odmah! Tri topla napitka sa ALKOHOLOM koja brišu GRIP
Najbrže ćete to uraditi ako svaki čen lupite oštro pljosnatom stranicom noža, tako će se najlakše oljuštiti. Pri tom će pustiti i malo soka.
Napunite teglu i prelijte medom, pa zatvorite i ostavite na mračno i hladno mesto. Povremeno malo prevrnite teglu - okrenite na dole pa opet na gore.
Pročitajte još: Svi razlozi zbog kojih bi ujutru trebalo da popijemo MEDENU VODU!
Proces frementacije počinje zahvaljujući baš tom soku belog luka. Ispod tegle stavite tacnu, za slučaj da malo mešavine "prekipi".
Već za nedelju dana, pojaviće se mehurići na površini, a fermentacija traje oko mesec dana kad već možete konzumirati beli luk - biće daleko mekši i ukusniji.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU