Славе се прослављају 2-3 дана и свака домаћица направи веће количине колача како би било довољно за све
Помоћу неколико савета сачувајте колачима рок трајања
Хрскави колачићи
Они не подносе влагу, тачније влажна околина ће их омекшати, а то је разлог због којег ће изгубити хрскавост. Препоручује се да их чувате у херметички затвореној посуди, али никако их у посуду не стављајте топле, него тек кад се скроз охладе.
Прочитајте још: Како да поставите СТО ЗА СЛАВУ: Ево где треба да се налази есцајг и зашто чиније и овали треба да буду исте боје
Колачи од дизаног, прхког или лиснатог теста
Овако направљене колаче најбоље је замрзнути. Пре чувања у замрзивачу претходно их оставите пола сата у фрижидеру, па тек онда преместите у замрзивач. На овај начин ће се очувати прхкост теста.
Штрудле или куглоф, кекс с пуњењем
Мекане колаче најбоље је чувати у посуди у коју сте додали половину исечене јабуке или кришку хлеба. Они делују попут овлаживача који продужавају рок свежине колача.
Прочитајте још: Погача са црним и белим сусамом којој нећете моћи да одолите: Лака и брза за припрему, идеална и за почетнике (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Кремасти колачи
Не препоручује се да их држите у фрижидеру дуже од три дана, а најбоље је да их замрзнете и то прекривене масним/пек папиром, па да их упакујете у кесу или посуду. Пре сервирања их оставите да се одмрзну на собној температури - на овај начин ће бити као свежи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ