Често се деси да оброке не поједемо, а сачували бисмо их за касније. Тада већина нас посеже за алуминијумском фолијом. Међутим, изгледа да и нисмо правили најбољи избор.
Када и даље топло јело прекријемо алуминијском фолијом, многе бактерије почну нагло да се размножавају и расту, а ово сигурно не желимо.
Линдзи Мелон, стручњак за храну из Кливленд клинке каже да би храну требало да сместимо у посудице које можемо да затворимо како не би улазио ваздух, а самим тим и бактерије. Такође је важно да пре него што храну одложимо у посуде сачекамо да се потпуно охлади. Затим, одмах оставите у фрижидер, никако на собној температури, ово посебно значи за месо и млечне производе.
Прочитајте још: Ако га чувате поред ОВОГ воћа, брже ће сатрулити: Како се правилно одлаже КРОМПИР?
Сваку храну која је на собној температури стајала дуже од неколико сати требало би, ипак, да бацимо, јер су бактерије већ почеле да се множе, пише Тхе Хеалтх.