Slave se proslavljaju 2-3 dana i svaka domaćica napravi veće količine kolača kako bi bilo dovoljno za sve
Pomoću nekoliko saveta sačuvajte kolačima rok trajanja
Hrskavi kolačići
Oni ne podnose vlagu, tačnije vlažna okolina će ih omekšati, a to je razlog zbog kojeg će izgubiti hrskavost. Preporučuje se da ih čuvate u hermetički zatvorenoj posudi, ali nikako ih u posudu ne stavljajte tople, nego tek kad se skroz ohlade.
Pročitajte još: Kako da postavite STO ZA SLAVU: Evo gde treba da se nalazi escajg i zašto činije i ovali treba da budu iste boje
Kolači od dizanog, prhkog ili lisnatog testa
Ovako napravljene kolače najbolje je zamrznuti. Pre čuvanja u zamrzivaču prethodno ih ostavite pola sata u frižideru, pa tek onda premestite u zamrzivač. Na ovaj način će se očuvati prhkost testa.
Štrudle ili kuglof, keks s punjenjem
Mekane kolače najbolje je čuvati u posudi u koju ste dodali polovinu isečene jabuke ili krišku hleba. Oni deluju poput ovlaživača koji produžavaju rok svežine kolača.
Pročitajte još: Pogača sa crnim i belim susamom kojoj nećete moći da odolite: Laka i brza za pripremu, idealna i za početnike (RECEPT/VIDEO)
Kremasti kolači
Ne preporučuje se da ih držite u frižideru duže od tri dana, a najbolje je da ih zamrznete i to prekrivene masnim/pek papirom, pa da ih upakujete u kesu ili posudu. Pre serviranja ih ostavite da se odmrznu na sobnoj temperaturi - na ovaj način će biti kao sveži.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU