Мислили смо да знамо, али смо ипак неке намирнице одлагали погрешно
Свака врста хране има своје место и начин чувања у фрижидеру.
Начин на који организирате фрижидер има велики утицај на то колико дуго храна траје.
– Можда звучи очигледно, али важан је редослед хране у фрижидеру. Бити организиран значи да знате где одређена храна стоји како је временом не бисте заборавили у неком углу фрижидера - каже Крис Беисли за еxпресс.цо.
Препоручује и да избегавате стављање превише намирница у фрижидер јер ће слагање ствари једна на другу да спречи проток ваздуха између хране, па неће све моћи да се охлади равномерно.
Прочитајте још: Највећа грешка код припреме ЈАЈА НА ОКО: Са овим триком ће сваки пут бити укусна
Сви фрижидери имају топлије и хладније делове, па тако некој храни вше пријају једне позиције, а другој друге.
Производе од меса и рибе треба да држимо делу фрижидера који је најхаднији, задњем делу. Воће и поврће у последњем делу, оном који је за њих и намењен. Јаја је најбоље да држимо на горњим полицама фрижидера.
Међутим, са куваном храном треба бити опрезан. Пре него што је одложите у фрижидер оставите је да се охлади. Немојте никако да је одлажете у фрижидер одмах након што сте је скували јер ће то да повећа температуру у остатку фрижидера.
Већина људи ставља млеко у врата фрижидера, аи то ипак није најбоље место. Ови делови су топлији од остатка фрижидера па је тамо боље да ставите сосебе и намриниц које који имају дужи рок трајања или флаширана пића. Млеко је најбоље да ставите у средишњи део фрожидера.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ