Кромпирићи којима нико неће одолети
Из бакине кухиње нам стиже рецепт за хрскаве кромпириће које ћете обожавати.
Кромпирићи - састојци:
500 гр кромпира
100 гр суве сланине
50 гр качкаваља
1 кашичица сувог зачина
мало млевеног бибера
1 кашичица сл. млевене паприке
1 кашика белог лука у гранулама
1 кашика презли
1 кашичица оригана
1 кашика кукурузног брашна
уље
Кромпирићи - припрема:
Кромпир огулити и исећи на четвртине и барити 10 минута. Оцедити и пустити кроз хладну воду и оцедити.
Савити га у кесу од замрзивача, па додати све зачине у њега. Додати сецкану сланиницу, уље и сецкан или рендан качкаваљ.
Све добро истрести у кеси. Сипати у плех обложен пек папиром, па поредјати кромпир и одозго сецкану сланиницу и качкаваљ.
Пећи на 220 степени Ц око 40-50 минута да лепо порумени. Служити вруће. Тако хрскаво само пуцка. Уживајте!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ