Овако ће колачи ће увек бити свежи
Сезона слава је увелико у току, а ту су и предстојећи празници. Ово је доба године када највише спремамо колаче и постоји неколико трикова како да нам остану што дуже свежи.
Сваки искусни домаћин спрема одређену залиху хране неколико дана пред славу или важан догађај. У случају да спадате у ову групу људи постоји неколико савета како да одржите колаче свежим чак и након прославе.
Хрскави колачићи
Хрскави колачи никако не подносе влагу, јер их она омекшава, а самим тим и губе на хрскавости. Препорука за њихово чување јесте да их одложите у херметички затворену посуду и да их у њу никако не стављате пре него што се скроз охладе.
Прочитајте још: Посна карамел торта за богату славску трпезу: Обрадујте госте слаткишем на крају ручка (ФОТО)
Колачи од дизаног, прхког или лиснатог теста
Ове колаче је најбоље замрзнути, али пре него што то урадите, оставите их око пола сата у фрижидеру, па их тек онда преместите у замрзивач. На тај начин ћете очувати прхкост теста.
Штрудле или куглоф, кекс с пуњењем
Половину исечене јабуке или кришку хлеба ставите у посуду, а затим у ту посуду одложите мекане колаче које желите да чувате. Хлеб и јабука делују као овлаживач и продужиће свежину колачима.
Кремасти колачи
Овакве колаче не би требало да држите у фрижидеру дуже од три дана. Најбоље би било да их прекријете масним/пек папиром, да их упакујете у кесу или посуду, а затим да их замрзнете. Када будете планирали да их послужите, оставите их да се одмрзну на собној температури и биће као свежи, преноси "Информер".
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ