Ољуштите лако бели и црни лук.
Ретко ко воли да чисти лук, јер се код белог намучимо док одвојимо љуску, а црни нас зачас расплаче. Зато, да бисте у два корака ољуштили бели, потребан вам је само нож са мало ширим сечивом.
Прочитајте још: СВИЛЕН и укусан: Тајна САВРШЕНОГ кромпир пиреа
Одвојите ченове из главице лука, па сваки од њих, одозго, равномерно пригњечите сечивом ножа. Љуспице ће се саме одвојити од лука, већ за две секунде.
Код црног лука поступак незнатно дуже траје, али је такође једноставан и ефикасан. Потопите главицу у чинију са врелом водом и оставите је тако 30 секунди, па је кашиком извадите и убаците у посуду са леденом водом.
Прочитајте још: ЧАРАПИЦА за шољу: Прави се ЛАКО, ево ОВАКО (ВИДЕО)
После неколико секунди извадите лук, одстраните му врх и љуске ће лако склизнути са главице.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ