Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВЕТИ ЗА КУВАЊЕ ТЕСТЕНИНЕ: Уз ове цаке врхунских кувара испашће савршена баш сваки пут

Избегавајте грешке које уништавају укус тестенине

1732636241_shutterstock_481454803.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Због тога што се лако спрема, брзо се кува, а воле је и деца, тестенина је у многим кухињама незаобилазна као прилог или као комплетан оброк, али чини се да вец́ина људи прави исте грешке приликом припреме. Како наводи кулинарски портал Тасте.цом, ово је девет најчешц́их, па обратите пажњу на њих ако желите да вам паста код куц́е буде као из италијанског ресторана…

Немојте је прекувати: требало би да буде ‘мало чврста’ и лако се жвац́е, и да има уједначену боју по целој површини. Зато проверите минут пре него што истекне препоручено време кувања и никада не прекорачите то време како не би постало кашасто.

Обратите пажњу на однос тестенине и воде: тестенини треба доста простора да се рашири док се кува, па вам је потребна вец́а посуда или шерпа, и нец́е се залепити у кључалу воду. Такође, требало би да је редовно мешате.

Немојте додавати маслиново уље у воду: Иако је заиста здраво и добро за многа јела, немојте додавати маслиново уље у тестенину док се кува да се не би лепила, јер ц́е то остарити слој који спречава да се сосови мешају. са тестом.

Након оцеђивања, немојте бацати воду: Обавезно посолите воду за тестенину чим прокључа, а додавањем мало воде за тестенину у сосове помажете да се разблаже ако је потребно и побољшавају укус без додавања соли.

Немојте га испирати: јер ц́ете опрати укус тестенине, а изгубиц́ете и део скроба који помаже да се сос повеже са тестенином.

Пазите који сос иде уз коју тестенину: шпагети се одлично слажу са болоњезом и уз кремасте сосове, док тестенина са кратким тубама најбоље иде уз сосове од поврц́а.

Не претерујте са сосом: Покушајте да се тестенина ‘премазује’ сосом, а не да се удави у њему: оцеђену тестенину ставите у велики тигањ, па полако додајте сос.

Направите карбонару на нижој температури: Да ли сте икада направили карбонару која подсец́а на кајгану? Ово се дешава када је температура превисока.

Немојте прекувати тестенину за печење: Кувајте је на пола, само неколико минута, јер ц́е наставити да се кува у рерни.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas