Ова домаћа мешавина комбинује два добро позната састојка из оставе; сирови бели лук и мед
Ову слатко-зачињену мешавину многи сврставају у природни еликсир здравља.
Процес припреме ферментисаног белог лука у меду је једноставан, а кораци су следећи:
Сирови бели лук ставите у теглу, прелијте медом и чувајте на хладном месту да ферментира.
Сваког другог дана теглу треба окренути наопако тако да сав бели лук буде прекривен медом.
Трансформација почиње када се сокови од белог лука помешају са медом, разграђујући обе компоненте хемијски. Мед је познат по својим умирујућим и антиинфламаторним својствима. Другим речима, може помоћи у смањењу производње слузи, ублажити кашаљ и умирити упалу грла.
Мед има антибактеријска својства која могу смањити бактерије које узрокују упалу грла. Бели лук је, с друге стране, богат алицином, органским једињењем које је повезано са његовим здравственим предностима. Бели лук помаже у јачању имунитета, делује противупално и помаже у одржавању доброг здравље срца.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО