Oljuštite lako beli i crni luk.
Retko ko voli da čisti luk, jer se kod belog namučimo dok odvojimo ljusku, a crni nas začas rasplače. Zato, da biste u dva koraka oljuštili beli, potreban vam je samo nož sa malo širim sečivom.
Pročitajte još: SVILEN i ukusan: Tajna SAVRŠENOG krompir pirea
Odvojite čenove iz glavice luka, pa svaki od njih, odozgo, ravnomerno prignječite sečivom noža. LJuspice će se same odvojiti od luka, već za dve sekunde.
Kod crnog luka postupak neznatno duže traje, ali je takođe jednostavan i efikasan. Potopite glavicu u činiju sa vrelom vodom i ostavite je tako 30 sekundi, pa je kašikom izvadite i ubacite u posudu sa ledenom vodom.
Pročitajte još: ČARAPICA za šolju: Pravi se LAKO, evo OVAKO (VIDEO)
Posle nekoliko sekundi izvadite luk, odstranite mu vrh i ljuske će lako skliznuti sa glavice.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU