Уколико сте заборавили да извадите из замрзивача месо које планирате да спремите данас за ручак, без бриге, могуће је да се одмрзне брзо и буде спремно за припрему
Иако многе домаћице мисле да је најсигурнији начин одмрзавања меса да га оставите увече на радној површини, то није најбоље решење, јер би месо могло да се поквари. Такође, одмрзавање у микроталасној рерни није добро решење, јер се месо углавном скува на неким местима, док се на другим једноставно не одледи. За правилно и темељно одмрзавање најбоље је да извадите комад меса из замрзивача вече уочи печења и да га оставите у фрижидеру. На тај начин не морате бринути да ли ће да се поквари.
Ипак, уколико журите најбоље решење за брзо одлеђивање меса је да га, заједно са кесом у ком је било у замрзивачу, потопите у воду, али хладну. Воду чешће треба мењати како би се месо брже одледило.
(Ствар укуса)