Врхунска паштета и салата са кромпиром може да се направи од куваних јаја преосталих од Васкрса.
Деца се на Велики петак највише радују фарбању и украшавању јаја и увек траже да их у корпи буде што више. После празника обично остану јаја која не могу дуго да стоје. Да их не би бацили направите салату или укусну паштету.
Прочитајте још: Засладите се слаткишем који се НЕ ПЕЧЕ (Фото)
Састојци:
- црни лук
- 3 кувана јајета
- 4 средња кромпира
- со, бибер
- кашика алкохолног сирћета
- 3 кашике уља
Припрема:
Најукуснији је и најслађи љубичасти црнио лук.
Да би се брже скувао кромпир може да се исече на четири дела, али ко жели да га сече на колутиће мора да га кува целог. Кромпир се исече топао, чим се скува, додају се скувана јаја исечена наколутове. Црни лук се сече на полумесец. Све се посоли и побибери. Дода се сирће и уље.
Прочитајте још: Један АВОКАДО може да направи цео ручак
Паштета од јаја
Уколико немате супер-сецка мало ћете се помучити. Јаја се исеку и испасирају виљушком. Црни лук се ситно исече или још боље самеље. Кисели краставац се ситно исецка. Све се помеша, Дода се со и бибер, мајонез, мало павлаке и сенфа.
Салата је још укуснија уколико се дода мало белог меса или испасирана џигерица.