Постоји безброј рецепата за такосе, а свима је заједничко што могу да се филују оним што се нађе у фрижидер
И најискусније домаћице некада немају идеју шта би могле да спреме за јело. Мексичка храна је изузетно укусна, а највећа предност је што може да се импровизује и убаци оно што се нађе у фрижидеру.
Прочитајте још: Могуће је! Направите ЋЕВАПЕ О ХЕЉДЕ, бићете сити, а смршаћете (Фото/Видео)
За такосе није потребно имати шпорет, јер ово јело може да се једе хладно. У радњи могу да се купе готови такоси од кукурузног брашно, али и да их веште домаћице направе. Такоси имају дужи рок трајања па су одлично решење за ситуацију када у кући нема хлеба.
Вегетаријански такоси за две особе:
- 1 авокадо
- 1 парадајз
- 6-8 такоса
- шоља кукуруза
- шоља црвеног пасуља
- струк младог лука
- зелена салата
Припрема:
Авокадо се очисти и изгњечи у здели, па се зачини маслиновим уљем, посоли и побибери. Да би авокадо био укуснији може да се дода лимун. Парадајз се очисти и исецка на коцкице.
Такоси се филују следећим редом: кашикицом се намаже авокадо, па се додају кукуруз, пасуљ, парадајз и на крају зелена салата.
Све мора да буде спремно Фото: А. М.
Прочитајте још: Један коморач, а две салате: Једноставна, а здрава храна уз коју губите килограме
Такоси могу да се напуне прженим пилећим месом, па чак и бифтеком. Засновни намаз авокадо може да се самеље са наном.