· · Коментари: 0
КОЛАЧИ

Засладите се слаткишем који се НЕ ПЕЧЕ (Фото)

Увек га једете у ресторану или посластичарници, а припрема се изузетно лако. Спремите намирнице и засучите рукаве! Укућани ће бити одушевљени.

Tiramisu5.jpg
Фото: А. М.

Тирамису може да се направи у лепој, дубокој посуди, а најбоље је уколико одаберете провидну, стаклену. Међутим, ако почну пишкоте да се ломе - не очајавајте, већ извадите чаше и завршите слаткиш.

Прочитајте још: Ову питу може да направи свака домаћица за САМО 15 минута

За тирамису је најважније све припремити и тек онда почети са прављењем колача. Дакле, прво направите кафу и шлаг, па тек онда засучите рукаве. Једина мана овог колача је што мора да се охлади да би добио познати укус. Дакле, припрема се неколико сати раније или, још боље, дан пре.

Крем се намаже преко умочених пишкота
Фото: А. М.

Рецепт који можете прочитати је довољан за шест особа.

Потребно:

  • кутија слатких пишкота
  • 125 грама слатке павлаке
  • 2 јајета
  • 2 кашике шећера у праху
  • 200 грама маскарпоне сира (или крем сира)
  • 50 грама какаоа

Припрема:

Прво се скува кафа у шерпици довољно широкој да могу да се умачу пишкоте. Обично је то нес-кафа, али може да буде и црна. Кафа ће бити укуснија ако се дода мало рума и кашикица какао праха. Кафа се склони са рингле да се охлади.

Могу и два реда пишкота
Фото: А. М.

Направи се шлаг од слатке павлаке и стави у фрижидер.

Ко воли слађе, кафу у коју се умачу пишкоте може да заслади шећером.

Прво се умуте два жуманца са две кашике шећера у праху. Када се добро улупају, дода се маскарпоне (или крем) сир и шлаг од два беланца која се умуте у другој посуди. Добро се помеша и дода пола павлаке из фрижидера, а остатак врати у фрижидер.

У посуду се пажљиво ређају пишкоте које се кратко умоче у кафу. Када се комплетно покрије дно сипа се крем од јаја и сира, па равномерно распореди. Уколико су остале пишкоте може да се поређа још један ред и поново се сипа крем. На крају се намаже шлаг из фрижидера. Искусне домаћице могу то да ураде шприцем за шлаг, јер ће визуелно изгледати занимљивије, али није обавезно.

Прочитајте још: Овај колач се прави за 7 минута и кошта 70 динара (Фото/Видео)

На крају се преко шлага равномерно поспе какао који се посипа кроз малу цедиљку. Тирамису се стави у фрижидер где мора да стоји најмање два сата.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.