Vrhunska pašteta i salata sa krompirom može da se napravi od kuvanih jaja preostalih od Vaskrsa.
Deca se na Veliki petak najviše raduju farbanju i ukrašavanju jaja i uvek traže da ih u korpi bude što više. Posle praznika obično ostanu jaja koja ne mogu dugo da stoje. Da ih ne bi bacili napravite salatu ili ukusnu paštetu.
Pročitajte još: Zasladite se slatkišem koji se NE PEČE (Foto)
Sastojci:
- crni luk
- 3 kuvana jajeta
- 4 srednja krompira
- so, biber
- kašika alkoholnog sirćeta
- 3 kašike ulja
Priprema:
Najukusniji je i najslađi ljubičasti crnio luk.
Da bi se brže skuvao krompir može da se iseče na četiri dela, ali ko želi da ga seče na kolutiće mora da ga kuva celog. Krompir se iseče topao, čim se skuva, dodaju se skuvana jaja isečena nakolutove. Crni luk se seče na polumesec. Sve se posoli i pobiberi. Doda se sirće i ulje.
Pročitajte još: Jedan AVOKADO može da napravi ceo ručak
Pašteta od jaja
Ukoliko nemate super-secka malo ćete se pomučiti. Jaja se iseku i ispasiraju viljuškom. Crni luk se sitno iseče ili još bolje samelje. Kiseli krastavac se sitno isecka. Sve se pomeša, Doda se so i biber, majonez, malo pavlake i senfa.
Salata je još ukusnija ukoliko se doda malo belog mesa ili ispasirana džigerica.