Зачини које готово свакодневно користите - со, шећер и сирће не могу се покварити и увек су спремни за употребу
У свету препуном датума истека и рокова трајања, постоје неке намирнице које пркосе времену. Без обзира на то колико су старе, ове намирнице задржавају своју свежину, укус и хранљивост. Једном кад их набавите, могу трајати скоро бесконачно. Откријте тајне ових вечних намирница које не само да чувају ваш новац, већ и смањују стрес око хране која "можда више није добра".
Мед
Без обзира на то кад сте купили мед, он не губи квалитет. Могуће је да промени боју, да се кристалише, али ће увек остати безбедан за јело и укусан. То је због тога што микроорганизми не могу да преживе у ниском садржају воде у меду. Потребно је само да мед чувате на хладном и тамном месту, у добро затвореној посуди.
Шећер
Није важно да ли је бели, смеђи, у праху - увек се може јести. Шећер једноставно не може да се поквари јер бактерије не могу да живе у таквој средини. Чувајте га на хладном и сувом месту и не брините кад вам дођу гости.
Пиринач
Осим смеђег пиринча, све остале врсте могу трајати заувек. Разлог што смеђи пиринач има рок трајања од неколико месеци јесте што садржи више уља од било које друге врсте. Да би пиринач имао неограничен рок трајања, требало би да га држите на хладном и сувом месту, а може и у фрижидеру.
Со
Морска или било која друга со не може да се поквари ако је чувате на хладном и сувом месту. Чувајте је од влаге, али и кад упије влагу, може да се једе, с тим што ће укус бити мало другачији.
Алкохол
Вотка, рум, виски и слична пића не могу се покварити чак ни кад су у начетој флаши. Могуће је да се укус и мирис мало промене и ослабе, али то је све. Флаше држите на хладном и тамном месту, чврсто затворене.
Екстракт ваниле
Никад не треба бацати чист екстракт ваниле из страха да му је прошао рок трајања. Заправо, он са временом постаје све бољи, али само ако га чувате на хладном и сувом месту у добро затвореном паковању.
Сирће
У добро затвореној флаши сирће не може да се поквари ни да изветри. Ако се баш бојите и не желите да једете салату са сирћетом старим неколико година, користите га за скидање каменца с посуђа, плочица у кухињи и купатилу.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ