Уз додатак бибера, ловоровог листа и белог лука салата од киселог купуса ће имати посебан укус.
Кисели купус је веома здрав, а у ово доба године је стално на трпези - од њега се праве укусна зимска јела.
Салата од киселог купуса се лако прави, а одлично се слаже уз многа јела. Бели лук и ловор дају овој салати посебан укус.
Састојци:
- средња глава киселог купуса
- 10 зрна црног бибера
- пар листова ловора
- 2 главице белог лука
- око 150 мл уља
Припрема:
Главицу киселог купуса исеците на резанце и исперите уколико је купус превише слан. Ставите у дубљу шерпу, налијте водом да огрезне, ставите бибер и ловоров лист, па оставите да се кува десетак минута на умереној ватри.
Када купус омекша, процедите га и оставите са стране да се охлади. Бели лук ситно исецкајте, додајте у купус и уље, па све добро измешајте.
Готову салату држите у фрижидеру до служења.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО