Трик злата вредан
Чишћење уља које је испрскало кухињске елементе и зидове је заиста најмање забаван део посла. И током пржења уље нам може упропастити гардеробу или нас испрскати по кожи. Ако се мучите са свим наведеним, ево сјајног трика којим се можете послужити кад следећи пут будете спремали храну.
Уместо да, као и обично, сипате уље у тигањ, па га потом ставите на шпорет, празан тигањ најпре добро загрејте, а тек када буде био врућ, додајте уље у њега, док не достигне температуру која је неопходна за пржење (око 170 степени). А пре него што спустите храну у тако загрејани тигањ, мало посолите то уље које сте сипали, пише „аллреципес.цом“.
Трик је у томе да у врело уље у тигању додате само прстохват соли док се оно не распрсне или створи мехуриц́е.
Немојте додавати превише, јер ц́ете покварити укус хране.
Још један савет за смањење дивље реакције вруц́ег уља је да потпуно осушите поврц́е или месо које користите папирним убрусом. Садржај воде у храни која се меша са уљем главни је кривац за изненадно прскање које изазива нереде – и могуц́е повреде.
Панирање и брашнање ваше хране такође може помоц́и да се апсорбује вишак течности из хране током процеса кувања, пише „Тхе Даилy Меал.цом“.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ