Палачинке су многима омиљена посластица
Палачинке су једна од најстаријих, али и наједноставнијих посластица које се праве од основних састојака. Наравно, увек постоје неке цаке које ће вам омогућити да палачинке савршено испадну, а искусне домаћице су откриле које су то грешке које сви често праве, а лако могу да се избегну.
Погрешан тигањ
Да би палачинке испале како треба потребно је да користите добар тигањ. Немојте га рибати након употребе, него исперите водом и тесто се неће лепити.
Не користите добро уље
Када желите да подмажете тигањ за палачинке, немојте да користите маргарин или путер. Обавезно је уље, а оно може да буде по жељи.
Користите варјачу уместо миксера
Смеса за палачинке биће савршена ако састојке сједините варјачом, а не миксером. Тако ће бити мекше, док са миксером можете да претерате, па ће палачинке бити гумене и жилаве.
Претерано мешање
Колико год вам деловало нелогично, грудвице у смеси су добра ствар. Битно је да састојци буду добро сједињени, а ако се будете трудили да се решите грудвица, смеса ће опет бити лоша, па ће палачинке испасти гумене.
Превише шећера у смеси
Неке домаћице у смесу додају и ванилин шећер, али превише овог састојка може учинити да се палачинке лепе за тигањ. Само будите умерени.
Премазивање тигања
Тигањ лагано премажите уљем четкицом или убрусом, а како бисте осигурали да неће бити превише масне можете да додате мало рума у смесу.
Јака ватра
Палачинке је најбоље пржити на средњој или нижој темепратури. Претерате ли с јачином, не само да могу да загоре, него могу да остану непечене у средини.
Само се једном окрећу
Палачинке је боље да добро проверите дизањем једног краја из тигања него да их окрећете по неколико пута јер окретањем исто могу да испадну тврде и жилаве.
Премало стрпљења
Након што испржите палачинке, оставите их да одстоје десетак минута како би омекшале.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ