Уместо киселе воде, у смесу за палачинке додајте овај састојак
За укусне, мекане и сочне палачинке потребан је добар рецепт, односно додавање неких тајних састојака у ону, већ класичну рецептуру – брашно, јаја, со/шећер и млеко.
Како би баш сваки пут испале савршене, у смесу би требало додати мало соде бикарбоне.
Састојци:
1 јаје
200 мл млека
250 мл воде
200 гр брашна
прстохват соли
1/4 кашичице соде бикарбоне
2 кашике уља
Уље за премазивање тигања
Припрема:
Све течне састојке сједините, па додајте брашно, со и соду бикарбону. Смесу добро умутите тако да нема грудвица. Додајте на крају уље, па поново све измешајте.
Тигањ за палачинке загрејте на максималној температури, а онда је смањите мало (7 од 9 подеока). Пеците палачинке, ређајте их једну на другу, а суд на коме су готове палачинке поклопите. Тако ће дуже остати топле, а сутрадан ће бити једнако мекане и укусне.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО