Врста млека различито делује на палачинке
На палачинкама смо одрасли, јер када год није било ничега у фрижидеру, њих је било најлакше направити. Потребно је свега пар јефтиних састојака, а могу да се праве са сланим или слатким надевима. Данас постоје најразличитији рецепти за палачинке, а колико год деловале једноставно за припрему, ипак постоје неке цаке које ће их учинити укуснијим. Када припремате смесу за палачинке, потребно је да обратите пажњу на састојке, а оно што је најбитније је млеко. У наставку текста прочитајте које је млеко најбоље за припрему, али и како можете да га замените.
Пуномасно млеко
Садржи око 3,5% масти што чини палачинке меканим. Масноћа у млеку помаже да се топлота једнако распоређује, а самим тим оне добијају и лепшу боју и раврномено се прже.
Обрано млеко
Обрано млеко је добра опција за оне који пазе на унос калорија. Такве палачинке ће бити мање калоричне, али ће због њега бити ваздушасте.
Нискокалорично млеко
Млеко са ниским садржајем масти је компромис између пуномасног и обраног. Задржава довољно масти да побољша текстуру палачинки, али има мање калорија.
Млеко од кокоса
Због кокосовог млека палачинке имају лепши укус и мирис. Такође је погодно за вегане или оне који нису толерантни на лактозу. Приликом употребе важно је узети у обзир садржај масти. Да би палачинке биле ваздушастије, можете их помешати са мало воде.
Бадемово млеко
Бадемово млеко је одличан избор за особе са нетолеранцијом на лактозу или алергијама на млечне протеине. Као и коришћењем млека од кокоса и бадемово даје посебан шмек. Бадемово млеко је ређе него обично, па можете додати мало брашна или скроба да бисте постигли жељену густину теста.
Сојино млеко
Соја је богата протеинима и погодна је за оне који траже алтернативу крављем млеку. Њега користите када желите мало гушће тесто за палачинке.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО