Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Које млеко је најбоље за палачинке? Биће ваздушасте и мање калоричне

Врста млека различито делује на палачинке

1716896028_shutterstock_2426361095.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

На палачинкама смо одрасли, јер када год није било ничега у фрижидеру, њих је било најлакше направити. Потребно је свега пар јефтиних састојака, а могу да се праве са сланим или слатким надевима. Данас постоје најразличитији рецепти за палачинке, а колико год деловале једноставно за припрему, ипак постоје неке цаке које ће их учинити укуснијим. Када припремате смесу за палачинке, потребно је да обратите пажњу на састојке, а оно што је најбитније је млеко. У наставку текста прочитајте које је млеко најбоље за припрему, али и како можете да га замените. 

Пуномасно млеко

Садржи око 3,5% масти што чини палачинке меканим. Масноћа у млеку помаже да се топлота једнако распоређује, а самим тим оне добијају и лепшу боју и раврномено се прже. 

Обрано млеко 

Обрано млеко је добра опција за оне који пазе на унос калорија. Такве палачинке ће бити мање калоричне, али ће због њега бити ваздушасте.

Нискокалорично млеко

Млеко са ниским садржајем масти је компромис између пуномасног и обраног. Задржава довољно масти да побољша текстуру палачинки, али има мање калорија.

Млеко од кокоса

Због кокосовог млека палачинке имају лепши укус и мирис. Такође је погодно за вегане или оне који нису толерантни на лактозу. Приликом употребе важно је узети у обзир садржај масти. Да би палачинке биле ваздушастије, можете их помешати са мало воде.

Бадемово млеко

Бадемово млеко је одличан избор за особе са нетолеранцијом на лактозу или алергијама на млечне протеине. Као и коришћењем млека од кокоса и бадемово даје посебан шмек. Бадемово млеко је ређе него обично, па можете додати мало брашна или скроба да бисте постигли жељену густину теста.

Сојино млеко

Соја је богата протеинима и погодна је за оне који траже алтернативу крављем млеку. Њега користите када желите мало гушће тесто за палачинке. 

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas