Многи мисле да што више јаја ставе у смесу, то ће она бити боља
Палачинке уопште није тешко спремити. Потребно је свега неколико састојака и мало времена. Евентуално вештина у превртању палачинки у тигању. Ово углавном већина мисли.
Ипак, није баш све толико једноставно, а много пута се догоди да смеса за палачинке не буде добра и да оне једноставно не успеју.
Поред тога, један од најчешћих проблема јесте то што палачинке не испадну прозрачне и мекане.
Али, у чему је онда ствар и како умутити идеално тесто за палачинке?
Оно што је најважније јесте да водите рачуна о количини и квалитету одређених састојака, као што су, рецимо, јаја.
Колико јаја треба додати у тесто?
Они који су почетници у кувању, углавном мисле да ће смеса, што више јаја у њој буде било, бити боља. Међутим, то ће заправо само покварити укус, а палачинке ће на крају само бити гумене.
Дакле, уколико ставите 3-4 јајета на 500 мл млека, то је превише, док је једно јаје премало.
И сада се, вероватно, питате како да знате колико јаја треба да ставите? На сваких 500 мл млека, ставите два јаја и то је идеална количина.
Овакав однос ће обезбедити припрему најлепших палачинки.
На шта још треба обратити пажњу
Уколико желите мекане и укусне палачинке, обавезно обратите пажњу на то колико брашна додајете у смесу. Рецимо, ако користите два јајета и пола литре млека, онда додајте 300 грама брашна. Брашно обавезно просејте, а било би идеално да то урадите неколико пута.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ.