У овом рецепту ми је био циљ да покажем како се најбоље може направити тесто за фине, мекане, прозирне и баршунасте палачинке да не буду жилаве. Па да видимо у чему је тајна.
Потребно је:
- 2 јаја
- 200-250 гр брашна
- 50 мл уља
- мало соли
- 100 мл пива
- 200 мл млека
- уље за пржење
Надев: по избору ( ја сам орах са прах шећером)
Припрема:
У чинију разбити и жицом умутити јаја. Додати мало соли, затим уље, пиво, млеко и брашно. Све сјединити и направити ређе тесто.
Фото: Приватна архива
Тигањ угрејати и премазати уљем за прву палачинку, после само сипати по кутлачу теста и добро окретати тигањ да се распореди танко на површини.
Прочитајте још: Предлог за савршен доручак: Слани пуњени ЦВЕТИЋИ посути семенкама (ФОТО/ВИДЕО)
Фото: Приватна архива
Окренути и пржити лагано и са друге стране. Филовати по жељи.
Прочитајте још: Посни оброк који се једе без хлеба: Данас правимо ПУЊЕНИ КРОМПИР (ФОТО/ВИДЕО)
Фото: Приватна архива
Ево предлога: џем, ораси, сир, јаја. Све то увити, прелити павлаком и јајетом и нарендати качкаваљ.
Прочитајте још: Направите смути од НАРА: Укусан и окрепљујућ (РЕЦЕПТ)
Фото: Приватна архива
Запећи, а потом филовати медом. Можете ставити надев, па поховати. Све те рецепт имате на каналу само прелистајте. Уживајте!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ