Руски специјалитет као створен за хладне дане
Потребно је:
пола кокошке
1 цвекла
2 кромпира
пола главице ако нађете меканијег купуса
1 лук
1 шаргарепа
2 дл сока од парадајза
уље
со
4.5 лит воде
Припрема:
У хладну посољену воду додајте месо и кувајте, све док се месо не скува. Затим га извадите и оставите са стране. Цвеклу сечену на резанца додајте у воду у којој се кувало месо, па кад се допола скува, додајте кромпир сечен на коцке. Кад се кромпир скува додајте рендани купус, и кувајте још 10 до 15 минута, али немојте да се прекува. У тигању на мало уља продинстајте ситно сецкан лук, па кад постане стакласт, умешајте рендану шаргарепу и динстајте. Кад шаргарепа омекша сипајте сок од парадајза. Пребаците у лонац у коме сте кували поврће, па полако промешајте и посолите по избору. Кад прокључа кувајте још 2 минута, па скините са рингле. У тигању пропржите кувано месо, све док не добије златно жуту боју.
Пријатно!
(Ало)
БОНУС ВИДЕО