U ovom receptu mi je bio cilj da pokažem kako se najbolje može napraviti testo za fine, mekane, prozirne i baršunaste palačinke da ne budu žilave. Pa da vidimo u čemu je tajna.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 200-250 gr brašna
- 50 ml ulja
- malo soli
- 100 ml piva
- 200 ml mleka
- ulje za prženje
Nadev: po izboru ( ja sam orah sa prah šećerom)
Priprema:
U činiju razbiti i žicom umutiti jaja. Dodati malo soli, zatim ulje, pivo, mleko i brašno. Sve sjediniti i napraviti ređe testo.
Foto: Privatna arhiva
Tiganj ugrejati i premazati uljem za prvu palačinku, posle samo sipati po kutlaču testa i dobro okretati tiganj da se rasporedi tanko na površini.
Pročitajte još: Predlog za savršen doručak: Slani punjeni CVETIĆI posuti semenkama (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Okrenuti i pržiti lagano i sa druge strane. Filovati po želji.
Pročitajte još: Posni obrok koji se jede bez hleba: Danas pravimo PUNJENI KROMPIR (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Evo predloga: džem, orasi, sir, jaja. Sve to uviti, preliti pavlakom i jajetom i narendati kačkavalj.
Pročitajte još: Napravite smuti od NARA: Ukusan i okrepljujuć (RECEPT)
Foto: Privatna arhiva
Zapeći, a potom filovati medom. Možete staviti nadev, pa pohovati. Sve te recept imate na kanalu samo prelistajte. Uživajte!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU