Испробајте најбољу маринаду за пилетину
Често се суочавамо са проблемом сувог и жилавог меса, што може умањити уживање у оброку. Да бисте избегли ово разочарање и осигурали да ваша пилетина остане мекана и сочна, постоји једноставан, али ефикасан трик.
Нећете веровати, али тајна сочне пилетине лежи у употреби неочекиваног састојка – кивија. Ово воц́е, богато ензимима, може да трансформише текстуру пилец́ег меса, чинец́и га невероватно нежним и сочним.
Како функционише маринада
Ензими присутни у кивију, попут актинидаина, делују на протеине у месу, благо их разграђују, што резултира мекшом и сочнијом текстуром. Да бисте постигли овај ефекат, потребно је да припремите маринаду од маслиновог уља и згњеченог кивија.
Пилетину треба да исечете на жељене комаде и убаците у маринаду, пазец́и да је сваки комад добро премазан смесом. Месо треба оставити да се маринира у фрижидеру око сат времена, што је довољно времена да ензими ураде свој посао.
Након маринирања, важно је да добро исперете месо да бисте уклонили остатке кивија и спречили прејак воц́ни укус у готовом јелу. Затим зачините месо по свом укусу и припремите га на уобичајен начин, било да се пече, пржи или роштиља.
Вреди напоменути да ц́е, због претходног третмана ензимима, пилетина бити готова мало брже него иначе, па пажљиво пратите време кувања да је не бисте превише термички обрадили.
Алтернативне методе
Ако немате киви, сличан ефекат можете постиц́и користец́и ананас, који такође садржи ензиме сличног дејства. Маринада од ананаса може понудити мало другачији укус, али подједнако ефикасно омекшава.
(24.седам)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ