Пилетина са пиринчем и актуелним поврћем која се прави за тили час.
Састојци за 3 особе:
300 г пилећег филеа
2 кашике маслиновог уља
1 већа тиквица
3 чена белог лука
1 зелена паприка
200 г замрзнутог грашка
400 г куваног пиринча
1 - 2 кашике соја соса
2 кашичице пасте од поврћа
3 млада лука
Припрема:
Пилетину нарежите на тракице. У већој тави на загрејаном маслиновом уљу попеците пилетину до златне боје (4 минута).
Додајте на коцкице нарезане тиквице, измељани бели лук и паприку нарезану на тракице.
Кувајте 2 минута, затим умешајте грашак и кувајте још 3 минута.
Умешајте кувани пиринач, соја сос и пасту од поврћа. Пустите да се пиринач попече, уз повремено мешање следећих 2 - 3 минута.
На крају поспите нарезаним младим луком и након 1 - 2 минута угасите ватру.
Савет
Можете користити и друге комбинације поврћа, као и свињетину или ћуретину нарезану на тракице.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ