Кремасто, хладно, слатко кисело, чоколадно, брзо готово…супер начин за искористити старе банане

Подлога
- 120г бадема
- 20г какаа у праху
- 30г осених пахуљица
- прстохват соли
- 35г јаворовог сирупа
- 30г отопљеног кокосовог уља
Банана слој
-
3 банане
-
80г млека
- 20г какаа
- 150г отопљене тамне чоколаде
- грчки јогурт за послуживање
Припрема
Бадеме кратко тостирајте у сувом тигању на средње јакој ватри, око 5 минута, повремено мешајући да не загоре. Оставите их да се охладе.
У блендер или сецкалицу ставите тостиране бадеме, овсене пахуљице, какао и прстохват соли. Уситните па пребаците у посуду и додајте отопљено кокосово уље и јаворов сируп. Све добро промешајте кашиком.
Смесу пребаците у калуп за банана хлеб обложен папиром за печење и добро је утисните и поравнајте површину. Ставите у фрижидер док припремате банана слој.
У блендер ставите банане, млеко, какао и отопљену тамну чоколаду. Блендајте док смеса не постане глатка и кремаста.
Излијте на подлогу па поравнајте површину и ставите у фрижидер да се стврдне, најбоље преко ноћи.
Пре послуживања, извадите колач из калупа и сеците. Послужите уз велику кашику грчког јогурта.
Пријатно!
Погледајте и видео: