Oglas
· · Komentari: 0

MARINADA ZA PILETINU: Ukus će vas oduševiti, a meso će biti mekano kao duša

Isprobajte najbolju marinadu za piletinu

1708773191_Foto-Shutterstock-marinada-za-piletinu.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Često se suočavamo sa problemom suvog i žilavog mesa, što može umanjiti uživanje u obroku. Da biste izbegli ovo razočaranje i osigurali da vaša piletina ostane mekana i sočna, postoji jednostavan, ali efikasan trik.

Nećete verovati, ali tajna sočne piletine leži u upotrebi neočekivanog sastojka – kivija. Ovo voće, bogato enzimima, može da transformiše teksturu pilećeg mesa, čineći ga neverovatno nežnim i sočnim.

Kako funkcioniše marinada

Enzimi prisutni u kiviju, poput aktinidaina, deluju na proteine u mesu, blago ih razgrađuju, što rezultira mekšom i sočnijom teksturom. Da biste postigli ovaj efekat, potrebno je da pripremite marinadu od maslinovog ulja i zgnječenog kivija.

Piletinu treba da isečete na željene komade i ubacite u marinadu, pazeći da je svaki komad dobro premazan smesom. Meso treba ostaviti da se marinira u frižideru oko sat vremena, što je dovoljno vremena da enzimi urade svoj posao.

Nakon mariniranja, važno je da dobro isperete meso da biste uklonili ostatke kivija i sprečili prejak voćni ukus u gotovom jelu. Zatim začinite meso po svom ukusu i pripremite ga na uobičajen način, bilo da se peče, prži ili roštilja.

Vredi napomenuti da će, zbog prethodnog tretmana enzimima, piletina biti gotova malo brže nego inače, pa pažljivo pratite vreme kuvanja da je ne biste previše termički obradili.

Alternativne metode

Ako nemate kivi, sličan efekat možete postići koristeći ananas, koji takođe sadrži enzime sličnog dejstva. Marinada od ananasa može ponuditi malo drugačiji ukus, ali podjednako efikasno omekšava.

(24.sedam)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas