Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пилетина на МЕКСИЧКИ НАЧИН: Сочно и укусно јело

Пилетина спремљена на мексички начин има потпуно другачији укус

1731328989_shutterstock_2507789599.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 60 г вишенаменског брашна
  • со по укусу
  • свеже млевени црни бибер
  • 170 г пилец́их прса без костију и коже
  • 2 кашике уља, подељене
  • 1 лук, ситно сецкан
  • 100 г кукуруза
  • 1/2 црвене паприке, очишћене и ситно исецкане
  • 1 кашика парадајз пасте
  • 2 чена белог лука, ситно исецкана
  • 1/2 кашичице туцане паприке, плус још за сервирање
  • 1/2 кашичице млевеног кима
  • 1/4 кашичице сушеног оригана
  • 1/4 кашичице димљене паприке
  • 60 мл сувог белог вина, по жељи
  • 240 мл пилец́ег бујона
  • 120 г павлаке за кување
  • 180 г измрвљеног белог сира
  • 1/2 лимете
  • 60 г свежих листова першуна

Рецепт за пилетину на мексички начин:

Како бисте направили ову пилетину, загрејте рерну на 190°. На плитком тањиру посолите и побиберите брашно. Осушите пилетину и премажите са свих страна зачињеним брашном,затим отресите вишак. У великом тигању загрејте 1 кашику уља. Пржите пилетину, повремено окрец́уц́и, док не порумени, 2 до 3 минута по страни. Пребаците на тањир.

У истом тигању на средњој ватри загрејте преосталу 1 кашику уља. Пржите лук повремено мешајуц́и, док не омекша, око 3 минута. Додајте зрна кукуруза, паприку и парадајз пасту и кувајте, мешајуц́и, док паста не постане цигло-црвена, 2 до 3 минута. Додајте бели лук, чили у праху, ким, оригано и паприку и кувајте, мешајуц́и, док не замирише, још око 1 минут. Сипајте вино, додајте бујон и пустите да проври. Умешајте павлаку за кување и зачинити сољу и бибером. Крчкајте, повремено мешајуц́и, док се течност мало не смањи и не згусне, око 5 минута.

Вратите пилетину и све накупљене сокове у тигањ. Прелијте сосом. Пребаците у рерну и пеците, окрец́уц́и пилетину на пола печења, 10 до 12 минута. Измрвите сир преко свега. Исцедите сок од лимете и прелијте пилетину, а на врх ставите першун и поспите туцаном паприком.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas