Маринирање је процес који месу даје додатни укус и текстуру, а кувар открива најбољу за пилетину.

Пилетина је чест избор за ручак, а употреба маринаде је кључ за сочно месо богатог укуса. Кувар из једног београдског ресторана открио је тајну најбоље маринаде за пилеће месо и објаснио како се прави.
Држите се правила 3:1 за уље и кисели састојак који користите. Можете се поиграти укусима - грчки стил са лимуном и ориганом или слатко-кисели роштиљ сос су само неке идеје. Маринирање преко ноћи је идеално, али и 20-30 минута може направити чуда ако сте у журби.
Како маринирати пилетину
Будите издашни са сољу и зачинима - само део ће продрети у месо. Пилетина је благог укуса, па подноси интензивније маринаде. Припремите маринаду у посуди, комаде меса уроните у маринаду, ако желите да укус боље продре, можете га лагано засећи ножем на неколико места.
Колико дуго маринирати?
Цело пиле: Најбоље око 24 сата
Пилећа крилца: Довољно је и 30 минута
Пилећа прса: 2-3 сата ће бити савршено
Запамтите, више од 24 сата може покварити текстуру меса, па будите опрезни.
Испробајте ове маринаде
Ако не знате одакле да почнете, ево пет једноставних рецепата који ће вас одушевити:
• Лимун и бели лук – помешајте маслиново уље, лимунов сок, насецкани бели лук, першун, со и бибер.
• Коријандер и лимета - маслиново уље, лимета, ђумбир, чили, коријандер, со и бибер.
• Јогурт и зачини - грчки јогурт, лимунов сок, бели лук, коријандер, чили, со и бибер.
• Песто - маслиново уље, лимунов сок, бели лук, босиљак, чили, со и бибер.
(Најжена)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ