Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КУВАР ОТКРИО ТРИК ЗА ПРИПРЕМУ ПИЛЕТИНЕ: Уз помоћ ове маринаде, она ће увек бити сочна и укусна

Маринирање је процес који месу даје додатни укус и текстуру, а кувар открива најбољу за пилетину.

1739460766_shutterstock_1424425691.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Пилетина је чест избор за ручак, а употреба маринаде је кључ за сочно месо богатог укуса. Кувар из једног београдског ресторана открио је тајну најбоље маринаде за пилеће месо и објаснио како се прави.

Држите се правила 3:1 за уље и кисели састојак који користите. Можете се поиграти укусима - грчки стил са лимуном и ориганом или слатко-кисели роштиљ сос су само неке идеје. Маринирање преко ноћи је идеално, али и 20-30 минута може направити чуда ако сте у журби.

Како маринирати пилетину

Будите издашни са сољу и зачинима - само део ће продрети у месо. Пилетина је благог укуса, па подноси интензивније маринаде. Припремите маринаду у посуди, комаде меса уроните у маринаду, ако желите да укус боље продре, можете га лагано засећи ножем на неколико места.

Колико дуго маринирати?

Цело пиле: Најбоље око 24 сата

Пилећа крилца: Довољно је и 30 минута

Oglas

Пилећа прса: 2-3 сата ће бити савршено

Запамтите, више од 24 сата може покварити текстуру меса, па будите опрезни.

Испробајте ове маринаде

Ако не знате одакле да почнете, ево пет једноставних рецепата који ће вас одушевити:

• Лимун и бели лук – помешајте маслиново уље, лимунов сок, насецкани бели лук, першун, со и бибер.

• Коријандер и лимета - маслиново уље, лимета, ђумбир, чили, коријандер, со и бибер.

Oglas

• Јогурт и зачини - грчки јогурт, лимунов сок, бели лук, коријандер, чили, со и бибер.

• Песто - маслиново уље, лимунов сок, бели лук, босиљак, чили, со и бибер.

(Најжена)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas