Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈБОЉА МАРИНАДА ЗА ПИЛЕТИНУ: Тајна је у састојку који месо чини још мекшим и сочнијим

Осим за главно јело, пилетину можете да служите у салатама, да правите намаз од ње. Једина мана белог меса је та да ако се не припреми како треба, оно може да буде суво и помало безукусно

1712823008_4245e625572696d624a38b2d70c4a71a2827b113.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Припрема белог меса не захтева неко претерано кулинарско умеће, а можете да га печете, кувате, грилујете, похујете, пржите…

Осим за главно јело, пилетину можете да служите у салатама, да правите намаз од ње… Једина мана белог меса је та да ако се не припреми како треба, оно може да буде суво и помало безукусно.

Ако волите да једете бело месо, онда вам предлажемо супер трик професионалног кувара Ј. Кенџи Лопез-Алта. Он у маринаду додаје и мајонез.

Мајонез се обично користи као прелив за салате или као намаз за сендвиче, али његова примена у кухињи може да буде разнолика. Када направите маринаду за пилетину у њу додајте исту количину мајонеза.

Најбоље би било да бело месо маринирате цео дан, али ако немате толико времена можете да држите месо у маринади четири сата. Мајонез не морате да користите само за бело месо, већ за било који део пилета.

Како маринада са мајонезом побољшава укус?

1. Маринада је углавном течна и не може лако да се „залепи“ за месо. Ако додате и мајонез премазивање маринаде ће бити много лакше, а такођо спречиће и да она лако загори.

2. Бело месо ће бити сочније и имаће лепу златну боју. Протеини јаја у мајонезу подстичу румену боју на спољашњој страни пилетине док задржавају влагу. Бело месо неће имати укус мајонеза.

(Ало)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas