Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тосканска похована пилетина је дуго чувана тајна свих Италијана: Не требају вам чак ни презле, а укус је невероватан

Овако припремљену пилетину морате да пробате!

1740044792_shutterstock_2489018095.jpg
Oglas

Навикли смо да од италијана усвајамо разне методе када је кување пасте у питању, али сада вам доносимо нешто сасвим другачије јело, за које се сматра да је једно од најукунијих начина припреме пилећег меса.

Састојци:

500 г белог пилећег меса 
3 јаја
2-3 кашике брашна
2-3 комада белог лука
2 гранчице рузмарина
1 лимун
со и бибер по жељи
листови жалфије по жељи
биљно уље за пржење

Припрема:

Пилетину посолите и побиберите. Додајте мало уља, исецкани бели лук, рузмарин и листове жалфије. Оперите лимун, исеците на кришке и њима прекријте пилетину. Ставите све заједно у фрижидер да се маринира барем два сата, а идеално би било преко ноћи.

Oglas


Када сте спремни да печете месо – помешајте јаја и брашно. Ако је смеса прегуста можете додати мало воде или млека. Посолите и побиберите смесу по жељи, па уроните припремљену маринирану пилетину у њу. Пустите да пилетина буде у смеси око 10 минута.


Загрејте уље на шпорету у дубљем тигању или у лонцу. Уље би требало да буде температуре око 180 степени пре него што у њега уроните месо.


Пеците пилетину у дубоком уљу од 10 до 20 минута док се термички не обради до краја и не добије лепу хрскаву златно-жуту корицу. Време печења зависи од дебљине и величине комада пилетине. 


Ставите печену пилетину на папир за упијање масноће, а потом је послужите с прилогом по жељи.

Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas