Чипс можете да направите и сами

Састојци:
- 2 црвенкаста кромпира (20 унци/570г укупно)
- уље за пржење
- со по укусу
Рецепт за домаћи чипс од кромпира:
Како бисте направили чипс, танко исеците кромпире на мандолину, и то попречно. Пребаците кришке кромпира у ледену воду и оставите да се натапају 10 минута. Оцедите их и поређајте их у једном слоју на плех обложен папирним убрусом. Положите још један слој папирних убруса на врх и осушите кромпир.
Напуните велику шерпу са довољно уља. Ставите на јачу ватру и загревајте док уље не буде врело. Ставите решетку на плех за печење и обложите папирним убрусима. Радец́и у серијама, пржите кромпир, повремено мешајуц́и, док не порумени, око 3 минута.
Пребаците чипс помоц́у шупљикаве кашике на папирне убрусе и одмах поспите сољу по укусу. Оставите да се охлади 5 минута пре сервирања. Уживајте!
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО