Уочи предбожићног спремања пецива бечки градоначелник Беча Михаел Лудвиг поносно је представио ново органско интегрално ражано брашно из Беча.
Органска раж потиче искључиво са обрадивих површина градског пољопривредног добра које припада Граду Бечу. За органско ражано брашно узгаја се стара сорта озиме ражи "Амило" која важи за врло отпорну и има добре карактеристике за припремање хлеба, пецива и колача.
Прочитајте још: Мала, ВЕСЕЛА, снег јој не смета, а дан и ноћ јој је најбоља другарица
- Бечка предузећа која се баве земљорадњом и узгојем поврћа су пионири у области органског узгоја: са 27 одсто органских предузећа и 32 одсто органског пољопривредног добра Беч се налази у самом врху у поређењу са читавом Аустријом - поносан је градоначелник.
Раж се мење у старом, каменом млину.
Аустријска метропола, као пионир у органској производњи која снабдева читаву земљу органским брашном најбољег квалитета је вероватно јединствено у Европи.
Прочитајте још: БИЉКЕ вам не успевају: Ови знакови указују на то да их ПРЕВИШЕ ЗАЛИВАТЕ
Непосредно после жетве органска раж из центра Лобау транспортује се директно у млин у оближње место Ранерсдорф у Доњој Аустрији где се меље на традиционалан начин у каменом млину. Тако се клице, витамини и минерали боље сачувају а производи припремљени од овог брашна су посебно ваздушасти. Бечко брашно се већ може купити у читавој Аустрији.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ