У зависности шта више волите, можете правити бели и или црвени надев
Oglas
Италијанска кухиња освојила је свет, а једно од специјалитета од теста су и њоке. Веома се лако комбинују уз разне сосеве. У зависности шта више волите, можете правити бели и или црвени надев. Ми вам доносимо једноставан рецепт за њоке у бешамел сосу.
Састојци:
паковање њока
За бешамел:
- 100 гр маслаца
- ½ л хладног млека
- 3 супене кашике меког брашна
- 2 супене кашике пармезана(или качкаваља)
- 100 мл киселе павлаке
- со, ко воли, може мало мускатног орашчића
- пар кашика презли
Припрема:
Њоке скувати уобичајено.Пребацити у ватросталну посуду у којој ћете запећи. За бешамел сос пропржити брашно, на путеру па у врелу масу додати хладно млеко уз непрестано мешање жицом. Када почне да се згушњава додати пармезан, киселу павлаку, со и мускатни орашчић. Прелити преко њока и посути презлом у танком слоју, па запећи на 170-180 Ц.
Служити прохлађено.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas