Све чешће чујемо препоруке да бело брашно заменимо интегралним
У Србији је хлеб обавезан уз било које јело, а ако водите рачуна о томе шра једете или само избацујете бело брашно из исхране, овај рецепт ће вас одушевити. Направите интегрални хлеб без трунке белог брашна, а само 2 парчета хлеба ће вас држати ситим сатима. Припрема није компликована, тесто се меси миксером, а може да траје данима.
Састојци:
- 360 г интегралног брашна
- 200 мл топле воде
- 5 г сувог квасца
- 1 кашичица шећера
- 1 кашичица соли
- 2 кашике бундевиних семенки
- 1 кашика сунцокретових семенки
Припрема:
У топлој води размутите квасац, па додајте шећер и промешајте. Оставите 5 минута да се активира, па додајте просејано брашно, со, обе врсте семенки и добро умутите, неких 20 минута. Обликујте лопту и ставите у посуду, па покријте провидном фолијом и оставите да надође неких 30 минута. Након тог времена тесто притисните дланом, па ставите у науљени калуп димензија 21x8 цм. Покријте провидном фолијом и оставите да надође. Пеците у загрејаној рерни на 195°Ц око 30-35 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ