Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСХРАНА

Ове здраве намирнице лоше утичу на организам

Иако су пуне витаминима, неке намирнице могу утицати лоше на организам

1608582899_povrce.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Исхрана богата воћем и поврћем представља превенцију разним обољењима и штити ваше срце, али прекомерена употреба одређених намирница може лоше утицати на ваше здравље.

Прочитајте још: Ево због чега жеђ никако не смете да игноришете

Парадајз

Уколико имате проблем са горушицом, најбоље је да избегавате унос веће количине парадајза и јела које га укључују. Направите паузу пар дана или недеља, па пробајте поново. Откријте како ваш организам функционише и коју количину овог сочног поврћа може да поднесе.

Зелениш богат витамином К

Имате проблема са крвним притиском и користите варфарин, лек који умањује количину кључних протеина крви? Важно је да одржите нормалан ниво крвног притиска. Уколико ниво витамина К порасте, утицаће на лек. Будите доследни са уносом поврћа, богатог витамином К, као што су шпанаћ, кељ, купус, карфиол, коприва и остали зелениш. Трудите се да, уколико свакодневно уносите зелениш, уносите увек исту количину у исто доба дана. Привикните свој организам.

 

Фото: деспоситос

Рабарбара и репа

Уколико сте имали проблема са камењем у бубрезима, избегавајте поврће и намирнице богате оксалатом. Оксалат утиче на стварање камења, а садрже га биљке попут рабарбаре, спанаћа и репе.

Шпаргла

Припазите при уносу шпаргле у исхрани, уколико имате проблема са гихтом. Врх шпаргле садржи супстанцу која утиче на прекомерено лучење уринске киселине, која узрокује болне нападе гихта.

Артичока и авокадо

Авокадо може да вам створи прилично иритантне проблеме, уколико сте склони алергијама. Наиме, артичоке могу изазвати алергијску реакцију код људи осетљивих на алергене. За оне који су осетљиви на латекс, проблем ће бити унос авокада, док ће ротквица имати исти утицај као аспирин, ако сте алергични на њега.

Прочитајте још: Како да будете ХИДРИРАНИ, ако не волите да пијете воду? Ово је РЕШЕЊЕ!

 

Плави патлиџан

Уколико водите рачуна о килажи, будите пажљиви са јелима која садрже патлиџан. Његова мека структура упија масти, па ће пржени патлиџан упити четири пута више масти од помфрита. Сведите калорије на минимум, припремите кувани или гриловани патлиџан.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas