Многе благодети се налазе у овој намирници, а веома је тешко наћи храну у природи која има толико корисних састојака као мед.
Чак мноштво воћа и поврћа, који обилују витаминима, не могу се поредити са њим.
Његова лековита својства су невероватна, одличан је антиоксиданс, подстиче варење и метаболизам, а добар је и пробиотик, јача имуни систем, обрзава опоравак организма, лечи кожу (од рана и опекотина) и спречава настанак бора. Ипак, многи греше приликом његове конзумације. Заправо, препоручује се да се ова намирница узима растворена у води, чају или млеку.
Само на овај начин ће корисне супстанце одмах продрети у организам, а не би било лоше ни да мало стоји на уснама како би путем коже дошао у слузокожу. Одличан је у излечењу исушене коже и рана, па уколико имате испуцале усне можете га мало ставити на њих како би исцелио оштећење.
Прочитајте још: Кратки водич за божанску капљицу: Упарите сиреве уз вина
Мед растопљен у течности делује антивирусно, користи се за сузбијање кашља, а најбоље је узимати ушећерен (кристални) мед за који се сматра да је заиста природан и да не садржи додатног шећера и воде. Најбоље га је узимати ујутру или пола сата пре јела, како би дао снагу и имунитет одржао у најбољем стању.
Особе алергичне на мед, деца млађа од годину дана и дијабетичари не би смели да га једу, па би било најбоље да га ове групе људи избегавају.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ