Ако сте чоколаду чували у фрижидеру време је да ову навику промените из добрих разлога
Чоколада је многима омиљена посластица, а бар једна њена коцкица је довољна да се заслади дан. Али, да ли сте знали да постоји погрешан начин чувања чоколаде? Сигурно сте је бар једном одложили у фрижидер, међутим, према стручњацима за исхрану ово је погрешно.
Научница за исхрану Натали Алибранди открила је највец́е грешке које људи праве када уживају у слаткој посластици, преноси Миррор.
Прочитахте још: По рецепту наших бака: Како најбрже скувати пшеницу? Трик који ће вам уштедети време
Чоколаду не треба чувати у фрижидеру, јер је влажност превисока. Уместо тога, утврђено је да је најбоља тачка у погледу оптималне температуре 18°Ц. Знакови који указују на то да је ваша чоколада погрешно ускладиштена укључују да јој недостаје оштар звук када преломите квадрат. Такође, један од знакова је и да почиње да се мрви или се пребрзо топи у устима.
Натали тврди да је 11 ујутру најбоље време за ковкице чоколаде, јер какао садржи кофеин и шец́ер, што их чини добрим пре ручка.
Прочитајте још: Да ли сте некада на овај начин користили РЕНДЕ? Сматра се да је овако једноставније (ВИДЕО)
Чоколади би требало да дозволите да се топи у устима, тако да се укуси могу развити, дајуц́и пријатније искуство. Једно интересантно "правило" каже да треба да направите временски размак између конзумирања коцкица чоколаде. Већина одмах пређе на други комад, али, према стручњацима, било би добро да сачекате до 15 минута пре него што пређете на други комад како бисте уживали у њеном укусу.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ