Ako ste čokoladu čuvali u frižideru vreme je da ovu naviku promenite iz dobrih razloga
Čokolada je mnogima omiljena poslastica, a bar jedna njena kockica je dovoljna da se zasladi dan. Ali, da li ste znali da postoji pogrešan način čuvanja čokolade? Sigurno ste je bar jednom odložili u frižider, međutim, prema stručnjacima za ishranu ovo je pogrešno.
Naučnica za ishranu Natali Alibrandi otkrila je najveće greške koje ljudi prave kada uživaju u slatkoj poslastici, prenosi Mirror.
Pročitahte još: Po receptu naših baka: Kako najbrže skuvati pšenicu? Trik koji će vam uštedeti vreme
Čokoladu ne treba čuvati u frižideru, jer je vlažnost previsoka. Umesto toga, utvrđeno je da je najbolja tačka u pogledu optimalne temperature 18°C. Znakovi koji ukazuju na to da je vaša čokolada pogrešno uskladištena uključuju da joj nedostaje oštar zvuk kada prelomite kvadrat. Takođe, jedan od znakova je i da počinje da se mrvi ili se prebrzo topi u ustima.
Natali tvrdi da je 11 ujutru najbolje vreme za kovkice čokolade, jer kakao sadrži kofein i šećer, što ih čini dobrim pre ručka.
Pročitajte još: Da li ste nekada na ovaj način koristili RENDE? Smatra se da je ovako jednostavnije (VIDEO)
Čokoladi bi trebalo da dozvolite da se topi u ustima, tako da se ukusi mogu razviti, dajući prijatnije iskustvo. Jedno interesantno "pravilo" kaže da treba da napravite vremenski razmak između konzumiranja kockica čokolade. Većina odmah pređe na drugi komad, ali, prema stručnjacima, bilo bi dobro da sačekate do 15 minuta pre nego što pređete na drugi komad kako biste uživali u njenom ukusu.
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU