Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Направите сами: Рецепт за домаћи сладолед од чоколаде

Сладолед можете да направите и код куће

1721229029_shutterstock_1715641486.jpg
Фото: Шхуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 480 мл слатке павлаке
  • 360 мл пуномасног млека
  • 200 г шец́ера
  • 100 г незаслађеног какао праха
  • ½ кашичице соли
  • 5 великих жуманаца
  • 95 г сецканих штангли црне чоколаде за кување
  • 1 ванилин шећер

Рецепт за домаћи сладолед од чоколаде:

За сладолед од чоколаде прво у великој шерпи умутите шец́ер, какао прах и со, док се не сједине. Полако сипајте павлаку и млеко уз муц́ење. Ставите на средњу ватру, повремено мешајуц́и, око 5 минута. У међувремену, у ватросталној посуди умутите жуманца док не постане глатка. Постепено умутите око 100 мл топле млечне мешавине у жуманца. Умутите смесу жуманаца назад у шерпу са остатком топлог млека.

 Кувајте на средњој ватри, лагано мешајуц́и лопатицом, док се смеса не згусне, око 5 минута. Склоните са ватре. Умешајте чоколаду и ванилин шећер док се не истопи. Сипајте кроз ситно сито постављено преко средње посуде и баците све чврсте материје. Оставите да се охлади, повремено мешајуц́и, док се смеса не охлади на собну температуру. Покријте и ставите у фрижидер док се потпуно не охлади, најмање 1 сат или до 24 сата.

Охлађену базу сладоледа од чоколаде сипајте у кутију и у замрзивач. На сваких пола сата или сат промешајте да се не би формирали кристали. Замрзните га док се не стегне, 4 до 6 сати.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas