Постоје бројни рецепти који се спремају са сосевима, међутим, они нам некад не успеју баш како смо замислили
Да се не би дешавало да због тога бацате јело, постоји неколико трикова који га могу "спасити". Има много техника за згушњавање сосева, па тако, згушњавање можете постићи различитим врстама брашна, куваним кромпиром, махунаркама и осталим поврћем, кокосовим млеком, маслацем, павлаком, орашастим плодовима, пиреом од парадајза, презлама.
Прочитајте још: ЦРНИ ИЛИ БЕЛИ ХЛЕБ? Нутриционисти открили све информације везане за чувену ДИЛЕМУ
Ако се одлучите за брашно потребно га је прво разредити у мало хладне воде па додати сосу, а затим, на средње јакој ватри, непрестано мешајте док се не згусне. Ако додајте кувано поврће или махунарке, само ситно исецкајте и додајте у сос.
Млеко, маслац или павлака се сипа директно, само имајте на уму да могу да промене укус сосу. Здробљени орашасти плодови и презле такође помажу у згушњавању и дају више конзистенције свим врстама варива.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ