Ово је ручак "на брзину", који ће успети баш свима.
Уколико немате времена за спремање компликованог соса за тестенину, предлажемо вам обај једноставан бели сос, за који вам неће требати ни пуно састојака.
Због једноставности припреме, овај сос је идеалан за почетнике у кухињи, јер успева свима.
Прочитајте још: Предлог за лаган и укусан ручак: Да ли сте пробали КРЕМ ЧОРБУ од КРОМПИРА? (РЕЦЕПТ)
Састојци:
коцкица маслаца
500 мл неутралне павлаке
ситно уситњен чен белог лука
50 гр ренданог пармезана
200 грама шампињона
шпагете
зачини по жељи: со, бибер, першун
Припрема:
За почетак ставити шпагете да се кувају на уобичајен начин.
У тигању на коцкици маслаца пропржити шампињоне исецкане на листиће док не пусте воду. Потом смањити температуру и сачекати да вода испари.
У другу шерпу сипати неутралну павлаку, додати бели лук и зачине, и пармезан. Оставити да ври пар минута, па склонити са шпорета.
У сос досати скуване шпагете и шампињоне, па све лепо промешати.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ