Ако немате времена за припрему компликованих и захтевних јела, ево предлога за вас
У току радне недеље, многи не стижу да припреме ручак унапред а гладни укућани захтевају брзо и укусно решење. Са пастом не можете погрешити, а Фетућини паста ће и најизбирљивије оборити са ногу. Лако се припрема, не захтева пуно намирница, а погодна је и за почетнике у кувању.
Фото: Пиxабаy
Прочитајте још: ХУРГАДА ИЛИ КИПАР са Wаyоут-ом - Дефинитивно прави избор и најбољи однос цене и квалитета (ФОТО)
Потребни састојци:
мало путера или уља – 50 гр
500 мл неутралне павлаке
1/3 кашичице белог лука у гранулама или један чен свежег белог лука
40 гр ренданог пармезана
першунов лист, свеж или сушен
400 гр широке тестенине или по избору
50 г сувог врата или сланине
200 г шампињона
со и бибер
Начин припеме:
Пропржити суви врат на масноћи, па га извадити. Шампињоне исеците на листиће, па пропржите и њих. Када ставите да се пржи пазите да ватра не буде најјача. Шампињоне мало посолите. Пустиће воду и таман док вода испари они ће фино да омекане. Извадите и шампињоне из тигања или шерпе.
Сипајте неутралну павлаку, додајте мало соли и бибера, бели лук у гранулама и пармезан. Уколико имате свеж бели лук онда га изгњечите па мало пропржите и тек онда сипајте павлаку. Оставите да ври 2 - 3 минута, па склоните са ватре. Сипајте у лонац воду и сачекајте да проври, додајте тестенину, па кувајте између 5 и 10 минута.
Водите рачуна да се не прекувају, то никако не сме да се деси. Склоните са ватре, па тестенину директно из воде пребаците у сос. Доспите мало воде, 100 мл од кувања тестенине и све мешајте. Додајте шампињоне и суву сланину, мешајте и поспите све першуновим листом.
Одмах послужите, док је топло. Тестенина се стајањем стеже. Али ако се то деси можете мало воде да сачувате од кувања тестенине како бисте касније долили мало и загрејали ручак или вечеру поново.
Пријатно, уживајте!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ