Знате да вода не сме да дође у контакт са врелим уљем, али да ли сте знали да со спречава прскање уља?
Обожавате пржену храну, али кад помислите на трагове уља по шпорету и кухињским плочицама који ће том приликом настати, готово да вам дође да одустанете и ипак спремите неко кувано јело.
Прочитајте још: Пре мајстора пробајте сами да отпушите СУДОПЕРУ прашком за пециво
Да се то не би догађало, следећи пут када будете нешто пржили примените једноставан трик - када у тигањ будете сипали уље, одмах додајте и мало соли, пре него што се уље загреје.
Прво осушите намирнице пре печења.
Такође, важно је и да намирнице које стављате на загрејано уље не буду влажне (управо комбинације влаге и врелог уља доводи до прскања). Посушите их и лагано, уз помоћ шпатуле, спуштајте у тигањ, са што мање висине.
Прочитајте још: Јело за врућину: Витамински пиринач даје снагу, а припрема се брзо (РЕЦЕПТ)
Да би после пржења ваша кухиња била што чистија, битно је и да тигањ не буде преплитак. Дакле, користите дубљи или, што је још боље, шерпу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ