Одлична идеја за недељни ручак!
Недељни ручак је време када се читава породица окупи за једним столом, па је прави тренутак да се спреми печење.
Прочитајте још: Ручак који се прави у ЈЕДНОМ ЛОНЦУ - Паста са лимуном и спанаћем за ужурбане радне дане! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Потребно је:
- кг јагњећег меса по избору
- 600 г младих кромпирића
- 150 мл светлог пива
- 500 мл говеђе супе
- 4 кашике уља
- 2 кашике исецканог першуна
- кашика ситно исецканог тимијана (мајчине душице)
- главица црног лука
- со, бибер
Прочитајте још: Брза и укусна ВЕГАНСКА вечера коју ћемо сви обожавати - палачинке са спанаћем! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
Загрејте уље у шерпи на средњој температури, издинстајте месо док не омекша и потом га извадите у тањир. Црни лук очистите, исецкајте и кратко пропржите на истом уљу. Додајте пиво и говеђу супу. Кувајте на умереној температури око 10 минута, па додајте ољуштени кромпир, мешано поврће и говеђе месо. Кувајте док поврће не омекша. Посолите и побиберите по жељи, зачините першуном и послужите.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ